Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η απόφαση της μη απόφασης για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας


Και λέγαμε θ’ αργήσει - δε θ’ αργήσει, θ’ αποφασίσει - δε θ’ αποφασίσει ........

Ντροπή!

Σύμφωνα με ό,τι έχω καταθέσει στο Συνήγορο του Πολίτη, κατά παράβαση του νόμου, η Διοίκηση των δημοτικών παιδικών σταθμών Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 τις υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία που πληρώνουμε για τα παιδιά μας. Την απόφαση αυτή κράτησε κρυφή («προς ωρίμανση;») για περίπου ένα μήνα, οπότε και την ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου 2008 στους έκπληκτους γονείς.

Πηγαίνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να βρούμε το δίκιο μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφασίζουν όχι μόνο να στηρίξουν την κατά παράβαση του νόμου απόφαση αλλά και την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες για τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας;!

Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρεφτο δηλαδή.

Πριν προλάβουμε να καταπιούμε την κάλυψη του δήμου στην κατά παράβαση του νόμου απόφαση, ήρθε και το αποκορύφωμα ΤΗΣ απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, που λέει ότι δεν μπορεί να αποφανθεί περί της κατά παράβασης του νόμου απόφασης, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Κακό παιδί!)!

Και το καλύτερο; Επειδή ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας δεν μπόρεσε να συνετήσει το Δήμο (κακό παιδί), αυτός που επιθυμεί να το κάνει έχει τις εξής εναλλακτικές λύσεις:

1. Να προσβάλει αυτή την απόφαση της μη απόφασης στην Ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία επιτροπή θέλει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσει την υπόθεση και ν’ αποφανθεί επί της αποφάσεως ή αλλιώς........

2. Να σταθεί μπροστά στη θάλασσα, νύχτα πανσέληνου, κρατώντας κοκαλάκια από τα αυτιά μιας κόκκινης νυχτερίδας, να πηδήξει σαράντα κύματα λέγοντας ΦΤΟΥ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ, να θάψει το κοκαλάκια πίσω από βράχο αιματίτη στάζοντας 2 σταγόνες αίμα του πρώτου ατυχούς περιδιαβαίνοντα γλάρου κ.α. τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: