Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η απόφαση της μη απόφασης για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας Ν. 2.


Και ενώ έχουν βγάλει φουσκάλες τα πόδια μου πήγαινε - έλα, σπυριά η γλώσσα μου με το λέγε - λέγε διότι με πνίγει το δίκιο, η φοβερή και τρομερή τιμωρός Περιφέρεια απεφάνθη ότι δεν απεφάνθη.

Γιατί δεν απεφάνθη ερωτώ έκπληκτη την κ. Ηλιοπούλου που μου πέταξε στα μούτρα την απόφαση. Διότι το άρθρο ....................................................... (ξύλινη γλώσσα δημοσίων υπαλλήλων).

Ποιά η ύπαρξη της περιφέρειας; Υπάρχει επί της ουσίας για να ελέγχει τους δήμους; Ή υπάρχει για να νίπτει τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος στις αδικίες που γίνονται από τις δημοτικές αρχές και τα νομικά τους πρόσωπα που ως φαίνεται κάνουν ό,τι θέλουν.

Αν για κάτι τόσο εξόφθαλμα παράνομο ο Γενικός Γραμματέας νίπτει τας χείρας του, ποιός ο λόγος ύπαρξής του at first place?

Ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς. Γιατί να τους πληρώνουμε όλους αυτούς από τη στιγμή που η παρουσία τους ως φαίνεται είναι διακοσμητική;




2 σχόλια:

αλιευς είπε...

Διακοσμητική; Βεβαίως και όχι!!

Η Περιφέρεια τη δουλειά της κάνει. Μόνο που η δουλειά της δεν είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, όπως πολλοί από εμάς από ευήθεια πιστεύουμε. Δουλειά της είναι να βοηθα τις δημοτικές αρχές να ακολουθούν το δρόμο που έχει χαράξει η κεντρική εξουσία (λ.χ. να χαρατσώνει τους δημότες της), δουλειά της είναι να κάνει τα στραβά μάτια σε φανερές παρανομίες, όταν κινούνται προς τη "σωστή" κατεύθυνση, δουλειά της είναι να υπάρχει....δηλαδή να βοηθά στην αναπαραγωγή του κεντρικού μοντέλου σε τοπικό επίπεδο και να ελέγχει τυχόν παρεκκλήσεις από το μοντέλο αυτό.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτούμεθα και να τους αφήνουμε στην ησυχία τους. Αντιθέτως, είναι αναγκαίο να τους εκθέτουμε. Ετσι, ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να καταλαβαίνουν πως και γιατί λειτουργούν, και αυτοί, με τη σειρά τους, να καταλαβαίνουν ότι τους καταλάβαμε. Και ας μην αποφαίνονται !!! Εμείς πάντως θα αποφανθούμε!!! Και όχι μόνο θα αποφανθούμε, αλλά θα και θα τους το δείξουμε!!!

Πατρίτσια Or Παναγιώτα είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Γι' αυτό και το παλεύω ακόμα! Nevertheless, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.