Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ!!!

Σύμφωνα με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ το οποίο αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή από την κυβέρνηση, φημολογείται ότι ο δήμος Αγίας Βαρβάρας θα συγχωνευθεί με το δήμο Χαϊδαρίου.

Στο πνεύμα αυτό (ο δημοκρατικός να πω; Ο κουλτουριάρης να πω; Ο δήμαρχος από τζάκι να πω; Ο γαλαζοαίματος να πω;) δήμαρχος του Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλιας τόνισε τα παρακάτω έπειτα από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία και δημοσιεύονται στο web site http://www.haidari.gr/Default.aspx?language=el-GR του δήμου Χαϊδαρίου!!!

ΟΧΙ Μαραβέλια στην ένωση με την Αγία Βαρβάρα
15/1/2010

«Είμαστε υπέρ κάθε μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε την λογική του «κολάζ», που επιχειρεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας.


Το κατηγορηματικό ΟΧΙ του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια και της πλειοψηφίας ήταν η απάντηση στις φήμες και στις διαρροές που φέρουν τον Δήμο Χαϊδαρίου να συνενώνεται με τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας στο σχέδιο «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μας.


Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια, ο οποίος τόνισε ότι τάσσεται σαφώς υπέρ μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα προωθεί την ανάπτυξη με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, τη λαϊκή συμμετοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των τοπικών κοινωνιών, τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, την αρχή της εγγύτητας καθώς και την παροχή υψηλών υπηρεσιών στην καθημερινότητα τού κάθε πολίτη. Επίσης, υπογράμμισε ότι αγωνίζεται για την πραγματική Πολιτική, Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Όσον αφορά τις φήμες και τις διαρροές που φέρουν το Δήμο Χαϊδαρίου να συνενώνεται με αυτόν της Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμαρχος τόνισε πως η στάση της Διοίκησης είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια προοπτική. Σημείωσε ότι δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση την λογική του «κολάζ», που επιχειρεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της πόλης του Χαϊδαρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Το συγκεκριμένο ψήφισμα ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του Δημάρχου, με την αντιπολίτευση να αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση αν τελικά είναι υπέρ ή όχι στην φημολογούμενη συνένωση.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Στηρίζουμε κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία με όρους και προϋποθέσεις που προωθεί την ανάπτυξη με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, τη λαϊκή συμμετοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των τοπικών κοινωνιών και τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

2. Τασσόμαστε υπέρ μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα προωθεί την αρχή της εγγύτητας και θα παρέχει στον κάθε πολίτη υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην καθημερινότητά του.

3. Αγωνιζόμαστε για την πραγματική Πολιτική, Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

4. Ασφαλώς στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ υπάρχουν πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, ασάφειες αλλά και σοβαρά ανοιχτά προς συζήτηση θέματα. Αυτά η Αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία των πολιτών οφείλει να τα συζητήσει με νηφαλιότητα και ωριμότητα ώστε να βρεθούν οι καταλληλότερες δυνατές λύσεις, πάντα όμως στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο του Χαϊδαρίου είναι διατεθειμένο να συμμετέχει ενεργά με ιδέες και προτάσεις.

5. Σχετικά με δημοσιεύματα, φήμες ή «διαρροές» που φέρουν το δήμο μας να ενώνεται με εκείνον της Αγίας Βαρβάρας, δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την λογική του «κολάζ» που επιχειρεί να αλλοιώσει τα πληθυσμιακά, κοινωνικό – πολιτιστικά και διοικητικά χαρακτηριστικά της πόλης μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Καλούμε τους οργανωμένους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, το σύνολο των δημοτών μας σε μια πάνδημη συστράτευση μαζί με την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια σε μια τέτοια δυσμενή προοπτική για το Χαϊδάρι.

Ω! Τι πολιτισμός - Τι ήθος - Τι ανατροφή κ. Δήμαρχε!

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Ο Καλλικράτης υπόσχεται άφθονο γέλιο, αγαπητή μου. Πού να το φανταζόταν ο δυστυχής, 2.500 χρόνια πριν!
Ρατσισμός, χωριατοελιτισμός και μικροπολιτική παράνοια θα δώσουν τα χέρια πάνω από το πτώμα του "Καποδίστριας 1".