Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Διαμαρτύρομαι εντόνως κ. Πρόεδρε - Δις

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010


Ξύπνα, ετοίμασε σπίτι – φαί – παιδί, ντύσου, βάλε τακούνι και δρόμο για το δικαστήριο!!!

Σήμερα, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου εκδικάζεται πρώτη – πρώτη η υπόθεση της εταιρείας. Η εταιρεία που εργάζομαι απαιτεί 350.000 ευρώ από πλοιοκτήτη ”phony” για μία επισκευή πλοίου που είχε γίνει στο ναυπηγείο μας τον Απρίλιο του 2001. Η εταιρεία που εργάζομαι ενώ έχει δικαιωθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για το παραπάνω ποσό δεν έχει λάβει δεκάρα τσακιστή διότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Όταν όμως ο «μη έχων» διάγει πολυτελή βίο στη Μύκονο το καλοκαίρι και στην Αράχωβα το χειμώνα το λιγότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σου μπουν ψίλοι στ’ αυτιά και ν’ αρχίσεις να ρωτάς, να ψάχνεις και να μαθαίνεις.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο εν λόγω κύριος «phony» προτού γίνει πλοιοκτήτης είχε και έχει μία εταιρεία με τροφοδοσίες πλοίων “worldwide and since 1977” όπως διαφημίζεται και στην ιστοσελίδα του στο internet.

Χέστηκε στο τάληρο, του έπεσαν από δίπλα και οι επιτήδειοι «καλά δεν ξέρεις τι μπορείς να βγάλεις αν αγοράσεις βαπόρια» «εσύ με τόσο μυαλό και τόσα conne;» «τον βλέπεις αυτόν στο prive τραπεζάκι με το θεόμουνο; Ένα θα σου πω. Ούτε το 1/10 του μυαλού σου δεν έχει» και άλλα τέτοια....

Δε θέλει και πολύ το έξυπνο πουλί που διακατέχεται από την πλεονεξία του νεοβαθύπλουτου να ονειρευτεί εαυτόν σε γιωτ, τζετ, λιμουζίνα αλά Ωνάση και Λάτση. Αγοράζει δύο βαπόρια, κάνει Managing Director αυτόν που τον έψησε και ο ίδιος αναχωρεί σε μαγικά νησιά για relax και νέες επενδύσεις.

Ο Managing Director στρώνεται αμέσως στη δουλειά και καθώς γνωρίζει τα πάντα όλα, οργανώνει την επιχείρηση σε χρόνο ντε-τέ.

Αγοράζει και ανακαινίζει τριόροφο κτίριο στο κέντρο του Πειραιά. Καβατζώνει γραφείο με θέα θάλασσα κι ένα σκασμό yacht «να χορταίνει ο διευθυντής και του υπαλλήλου να μη δίνει». Προσλαμβάνει γραμματέα για τα τηλέφωνα, γραμματέα για τους καφέδες, γραμματέα για τους φακέλους και άλλη μία (την πιο ωραία) για να του κρατάει laptop και χαρτοφύλακα στα ταξίδια. Επανδρώνει το λογιστήριο, το τεχνικό τμήμα, το chartering και έτοιμη η δυναστείαααααα.

Το έξυπνο πουλί θεωρώντας πολύ τυχερό τον εαυτό του πίνει cocktail σε παραλίες της Κούβας, Καραϊβικής και της Μυκόνου ωσότου σκάνε τα δυσάρεστα μαντάτα από τον νυν Managing Director και πρώην «ψήστη»:

- Δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

Το έξυπνο πουλί ξεντύνεται τα λουλουδάτα παρεό, αποχωρίζεται τη διακριτική συντροφιά του και βρίσκεται γωνία Σκουζέ & Φίλωνος να πίνει τους “espresso σκέτο” τον ένα μετά τον άλλο διότι το σεκλέτι σεκλέτι και η glamourιά glamourιά. Ο πόνος όμως είναι βαρύς γιατί εκεί που άναβε πούρο και μακρύ τσιγάρο τώρα ανάβει πουράκι και άφιλτρο. Τον λυπήθηκε ο πανάγαθος και του στέλνει τον Managing Director από κοντά:

- Η εταιρεία μπορεί να πτώχευσε. Εσύ όμως έχεις ένα σκασμό ακίνητα στο όνομά σου. Γράψτα όλα σε οικογένεια, φίλους και λοιπούς συγγενείς, δώσε κι ένα ακίνητο στις τράπεζες για να μη σε κυνηγάνε, φόρεσε παπούτσι παλιό, ζωγράφισε την απόγνωση στα μάτια να’ χεις να πείθεις τους δικαστές, κράτα και κανένα χοντρό στην κωλότσεπη κι ας τους πιστωτές να κουρεύονται.

Το έξυπνο πτηνό την πήρε γραμμή και έδιωξε τα πάντα από πάνω του πλην του τριορόφου με θέα θάλασσα κι ένα σκασμό γιώτ «να βλέπει ο διευθυντής και του υπαλλήλου να μη δίνει». Σ’ αυτό το ένα και μοναδικό εναπομείναν ακίνητο ενέγραψαν προσημειώσεις οι τράπεζες αλλά και ο πρώην Managing Director επειδή τάχα μου – τάχα μου δάνεισε στο αφεντικό του 350.000 ευρώ!!! Το τριόροφο με θέα θάλασσα κι ένα σκασμό yacht πνίγηκε.... Ότι θα έμενε από τον πλειστηριασμό θα πήγαινε στην τσέπη του καλού καγαθού υπαλλήλου!!!

22 Μαρτίου 2010

Ο Managing Director και νυν καλός καγαθός χριστιανός έχει διαλέξει ένα γκρίζο κουστούμι με αδιάφορη γραβάτα και αναπαυτικότατο δερμάτινο παπούτσι.

Εγώ, τι την ήθελα τη γόβα με το τακούνι; Το πόδι μου έχει μεγαλώσει 2 νούμερα μέχρι στιγμής.

Ο Managing Director και νυν καλός καγαθός χριστιανός προσεγγίζει την έδρα με τον αέρα του ανάπηρου κουτσού που ζητιανεύει έξω απ’ την Αγία Τριάδα και απευθύνεται δακρισμένος στους δικαστές:

- Συγκινήθηκα κ. Πρόεδρε από το δράμα του νεοβαθύπλουτου αφεντικού μου. Έτσι αποφάσισα και μάζεψα τις πενιχρές αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής ήτοι 350 ψωροχιλιάδες ευρώ και δάνεισα τον απελπισμένο για να ξελασπώσει την επιχείρηση... Είδα κι απόειδα όμως και εμπαίδωσα ότι η επιχείρηση φαλίρισε και αναγκάστηκα με βαριά καρδιά και μετά από βαθιά εξομολόγηση στον παπά της ενορίας μου να γράψω τη σχετική προσημείωση.

Εμάς δε από τα έδρανα μας έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω από την έκπληξη.

Κοίτα να δεις βρε, αυτός που το παιζε μισοκακόμοιρος υπαλληλάκος όταν τον παίρναμε τηλέφωνο για τα χρωστούμενα μας προέκυψε ενάρετος, τίμιος με έφεση στην σκληρή αποταμίευση και πάνω απ’ όλα καλός καγαθός χριστιανός καθώς όχι μόνο το χιτώνα του έδωσε εις στον αδερφόν νεοβαθυπλουτίδη αφεντικό αλλά και την κάλτσα του και το βρακί του.

Κι εκεί που την είχαμε στο τσεπάκι τη δίκη διότι η απάτη βρωμούσε από μακριά, κάνει ντρίμπλα ο κ. Νεοβαθυπλουτίδης και διορίζει καινούριο και «μάγκα» δικηγόρο γνωστό από τις εκπομπές του κ. Τριανταφυλλόπουλου και από την παρέα του με το κ. Μαντούβαλο και αφού χαρτζηλικώνουν τουλάχιστον τρεις εκ του πενταμελούς, ξαποστέλνουν (δια ακατανoήτου αιτίας) την πολιτική αγωγή για να μαζέψει δρούβες και σκηνοθετούν το έργο όπως τους βολεύει.

Ανεβήκαμε οι μάρτυρες στην έδρα κ. Πρόεδρε αλλά ουδείς μας άκουσε:

Πως γίνεται ρε φίλε να δανείζει υπάλληλος στον εργοδότη 350.000 ευρώ; Και πες ότι οκ τα δάνεισε! Πως του τα έδωσε; Δεν υπάρχει ένα παραστατικό; Αν σκεφτεί κανείς ότι τότε ήταν 120.000.000 δρχ και ότι η μεγαλύτερη αξία σε χαρτονόμισμα ήταν το 10χίλιαρο, μιλάμε για ένα μπαούλο λεφτά. Που τα έκρυβε ο καλός καγαθός χριστιανός υπάλληλος; Τα έραβε στο στρώμα;

Παρόλα αυτά, εμείς καταλαβαίνουμε κ. Πρόεδρε ότι το χαρτζηλίκι είναι το ισχυρότερο μέσο πειθούς διαχρονικά.

Έτσι κ. Πρόεδρε, έφτασα στις 22 Μαρτίου 2010 η ξαγρυπνησμένη μάνα και υπάλληλος και μάρτυρας να μάθω τελικά ότι κακώς μου πήγε στο μυαλό ότι ο τέως Managing Director και νυν καγαθός χριστιανός υπάλληλος εξαπάτησαν άπαντες γράφοντας προσημείωση για ψεύτικο δάνειο έτσι ώστε να «πνίξουν» το ακίνητο και να μην εισπράξει η εταιρεία που εργάζομαι τα δεδουλευμένα.

Γι’ αυτό ο πανάγαθος με τιμώρησε δις. Μία με την επίπληξη των δικαστών για την πλάνη του μυαλού μου και δύο με την γόβα που φόρεσα γιατί μου πρήστηκαν τα πόδια κι έκανα δυό μέρες ποδόλουτρο για να συνέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: