Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ναυάγιο....

Ένας φίλος μου σφύριξε την παρακάτω ιστορία για τον Ευάγγελο:
Τέλος 1993 αρχές του 1994 ήμουν στο GDANSK της Πολωνίας. Στο σπίτι του φίλου μου ήρθε ένας FREELANCING CONSULTANT ονόματι GREKOUSIS για ένα ναυάγιο. Το βαπόρι λεγόταν m/v NIKITAS ROUSSOS. H ιστορία ήταν άκρως CONFIDENTIAL…. To βαπόρι ήταν ένα τραμπάκουλο σαράκι και είχε κατασχεθεί από Τράπεζα για χρέη.

Το αγόρασε ο Βενιζέλος με MANAGER έναν λαμόγιο, απ’ ότι φάνηκε αφού του φάγανε τα φράγκα του Καλοχοντρού τα λαμόγια, του έβαλαν την BRIGHT IDEA για φουντάρισμα και INSURANCE.

Αλλά το κόλπο δεν έπιασε γιατί τα P.N.I. CLUB είδαν ότι το σαπάκι είχε αλλάξει καμμιά δεκαριά κλάσεις DNV, VERITAS, κλπ, και ήταν στο BELIZE REGISTER OF SHIPPING που ποτέ δεν κάνει PHYSICAL INSPECTION στα βαπόρια.

Το βαπόρι φουντάρισε στη Βαλτική αλλά στα ρηχά και δεν βούλιαξε. .... ΄Εστειλαν TUG BOAT και το ρυμούλκησε μέχρι το GDANSK... Και έπεσαν πάνω οι SURVEYORS της Ασφάλειας και βρήκαν ότι το βαπόρι το τρύπησαν επίτηδες.

Πηγαίναμε κάθε μέρα στο βαπόρι και κλέβαμε LIFERAFTS, δηλαδή ο CONSULTANT μας έβαζε να τα πάρουμε για να μη βρουν ότι ήταν τρυπημένα. Είχαν ανοίξει τρύπα με τρυπάνι και στην σωστική βάρκα που είναι από FIBER GLASS και ξύλο και το βρήκαν οι SURVEYORS, με αποτέλεσμα να τους ρεπορτάρουν για INTENTIONAL VESSEL’S SINKING WITH CRIMINAL NEGLIGENCE. Όλα τα CLAIMS για INSURANCE έπεσαν στο βρόντο.

Φυσικά ο χοντρός εξαφανίστηκε και μάλλον άλλαξαν οι OWNERS του σαπακιού. Στο BELIZE γίνεται με FAX. Το βαπόρι έμεινε στο GDANSK. και ο παρολίγον ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΡΑΣ έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Οικονομικών!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: