Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η CHRISTINE LAGARDE περιμένει να αλλάξει η κυβέρνηση στην Αργεντινή!!!

Έχω μελετήσει πολύ πώς έγινε το BANKRUPTCY της Αργεντινής. Αυτό της Ισλανδίας ήταν ψίχουλα – πληθυσμός 300.000 - Αργεντινή 32.000.000.


Το BANRUPCY το κήρυξε ο σοσιαλιστής NESTOR KIRSHNER που ανέλαβε σαν προσωρινή κυβέρνηση αφού ο Πρόεδρος λαγός έφυγε με ελικόπτερο αφού η αστυνομία παραδόθηκε και πολλοί έκαναν JOIN τους διαδηλωτές και σκότωναν άλλους αστυνομικούς. Το τελευταίο επίλεκτο σώμα κάτι σαν Ζιτάδες έφαγε τις χοντρότερες και φυσικά οι πολιτικοί εγκατέλειψαν την χώρα.

Οι νεαροί έκαψαν όλα τα BUSINES DISTRICT του BUENOS AIRES. Οι τράπεζες δεν άνοιγαν. Οι γέροι γυρνούσαν στους δρόμους με τα κατσαρόλια και έκαναν διαδηλώσεις ζητώντας τα λεφτά τους. Φυσικά, το DEFAULT AGAINST INTERNATIONAL MONETARY FUND ήταν μεγάλος τσαμπουκάς.

Tο I.M.F. έβαλε την Αργεντινή στη μαύρη λίστα και οι Τράπεζες έμειναν χωρίς FUNDS, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν εστιατόρια, εργοστάσια, λιμάνια, κλπ. Κανένας δεν έδινε CREDIT στην Αργεντινή. Σταμάτησαν οι εισαγωγές, αλλά μαζί και οι εξαγωγές εκτός αυτές στα σύνορα με Βραζιλία, που γίνονταν με φορτηγά και με μετρητά μόνο.

H Aργεντινή παράγει πλεόνασμα τροφίμων. Τα STOCKS τροφίμων έμεναν απούλητα και έπεσαν τόσο πολύ οι τιμές τους μια που δεν υπήρχε πιάτσα, ώστε ο κόσμος χόρτασε ψωμάκι και κρέας τζάμπα. Πολλές επιχειρήσεις έγιναν αυτοδιαχειριζόμενες αφού τις κατέλαβαν οι εργαζόμενοι. Αυτοί που την πούτσισαν ήταν αυτοί που εξαρτιόντουσαν από εισαγωγές όπως π.χ. οι ταξιτζήδες που δεν έβρισκαν ανταλλακτικά για τα αμάξια τους.

Λοιπόν, αυτά τα θυμήθηκα γιατί είδα χθες την κυρία Πρόεδρο του Ι.M.F. CRISTINE LAGARDE να λέει ότι περιμένει να αλλάξει η κυβέρνηση της Αργεντινής για να ξαναξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Βέβαια ο NESTOR KIRSCHNER που είπε στο I.Μ.F. «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ» έχει πεθάνει και τώρα κυβερνά η χήρα του που ούτε ζωγραφιστό δε θέλει να δει το I.Μ.F.

ΑΛΛΑ, τα ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ της Αργεντινής πάνε να την ρίξουν και ίσως να το καταφέρουν στις επόμενες εκλογές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: